0

Økologi og Fairtrade

Fairtrade og økologi handler om meget mere end fødevarer. Bomuld kan for eksempel også være Fairtrade og økologisk, og du kan dermed blandt andet få dig en 100% Fairtrade og økologisk T-shirt! Vil du blive lidt klogere på Fairtrade og økologi, og hvordan det hænger sammen med Coredesign? Så læs endelig videre!

Økologi – kærlighed til jorden
Økologi handler om, at man arbejder MED jorden og ikke MOD den. Derfor omfatter det også en mere miljømæssig bæredygtig håndtering af landbrugsjorden, hvorfor der hverken må gøres brug af sprøjtegift og kunstgødning. Ved ikke at gøre brug af disse, kommer der et større dyre- og planteliv.
Økologi går altså derfor hånd i hånd med bæredygtighed, og det er derfor også meget mere end fødevarer som frugt og sukker. Det er for eksempel også bomuld, hamp og frø.

Fairtrade – ordentlige forhold hos råvarer producenterne
Fairtrade sikrer aftaler om, at mindsteløn og arbejdsforhold bliver overholdt. Ikke nok med det, så arbejder Fairtrade-mærket også med, at bønder får en fair pris for deres råvarer.
Når du derfor vælger produkter med Fairtrade-mærket, sikrer du gode vilkår for både plantagearbejdere og bønder.

Men Fairtrade er meget mere end fødevarer som kakao og sukker. Det kan for eksempel også være bomuld. Her certificerer Fairtrade bønderne, og Fairtrades mål er at tackle de usikre og urimelige arbejdsvilkår, der finder sted inden i processen med bomuld.

0