Hvordan kan du gøre ISO til en aktiv del af virksomheden?

Hvordan kan du gøre ISO til en aktiv del af virksomheden?

Skrevet den: 5. januar 2023

Hvad og hvorfor ISO-certificering? 🍀

Det har aldrig været mere vigtigt at have styr på tingene – orden i penalhuset, og driver du en virksomhed med denne DNA i forvejen, så er du ikke langt fra at få dokumentationer og certificeringer på dine evner. Derfor valgte vi for 3 år siden at certificere os inden for Miljø (14001) og for Kvalitet (9001).

Og vi vil gerne dele ud af vores erfaring og viden for at gøre dig lidt klogere hvis du måske vælger at gå den vej i din virksomhed.

Det skaber en tryghed og sikkerhed at vi ved, at der er styr på tingene, dokumenterne, systemerne og processerne – og ved at vi driver en professionel forretning, som løbende bliver kontrolleret.

Hvad konkret gør en ISO Certificering af forskel?

Certificering hjælper dig med at skille din virksomhed ud fra konkurrenterne. Ud over at demonstrere en høj grad af kompetence og dygtighed, viser en certificering også, at virksomheden er seriøs i forhold til sit virke, og at organisationen har investeret tid og penge i at bevise det.

Hvor ofte skal man kontrolleres?

Et ISO-certifikat gælder i 3 år, hvor vi årligt skal dokumentere, at vi løbende følger op på ledelsessystemet. Blandt andet skal vi holde interne audits for at sikre, at vi fortsat lever op til den høje kvalitet og vores vedtagne procedurer. Vi bruger eks. en del ressourcer ugentligt på indhentning af dokumentationer på vores produkter.

Hvad betyder det at være certificeret i KVALITET?

ISO 9001 er et kvalitetsledelsessystem, som er anerkendt i hele verden og er for mange synonym med kvalitet og effektiv styring samt en struktureret kundedialog. Ledelsessystemet går hånd i hånd med andre systemer, som du og din virksomhed måske allerede benytter.

Hvordan bliver man certificeret inden for MILJØ?

For at leve op til kravene i ISO 14001 standarden, skal virksomheden have et miljøledelsessystem, dette system skal rumme alle de processer i virksomheden som kan have en miljøpåvirkning. Derudover skal miljøledelsessystemet leve op til de stillede krav i standarden. Her har vi valgt at alt kører i vores CRM-system med gennemsigtighed for kunder og vores medarbejdere – og ja vores interne audit som løbende kommer og kontrollerer os.

Vi har faktisk lige haft besøg af vores revisor Carolina som kommer fra Sverige og herover udelukkende for at være ”politibetjenten” der skal sikre at vi overholder ALLE regler og aftaler.

Carolina har lige forladt os efter 2 intensive audit-dage, med gennemgang af ALT i forretningen – og forlod os UDEN en eneste anmærkning. Så vi er bare så stolte, og glade for at vi gør en forskel i vores kære branche.

Sig endelig til, hvis du har brug for mere klarhed og sparring – Pia Marie Schougaard vil rigtig gerne dele ud og hjælpe og svare på spørgsmål.

Hvordan kan du gøre ISO til en aktiv del af virksomheden?
All search results