Skatteregler
Sidebar billede

Skatteregler

Når det kommer til personalegoder, så er der nogle regler fra Skat, der skal overholdes. Det gælder, hvad end det er firmatøj, -julegaver, kontanter, gavekort eller lignende. Hos Coredesign A/S vil vi rigtig gerne hjælpe dig med at blive klogere på disse regler, og derfor har vi lavet nogle eksempler til dig.

Skatteregler for firmatøj
Beskatning af arbejdstøj afhænger af, om arbejdsgiveren stiller arbejdstøj eller almindeligt tøj til rådighed, eller om arbejdsgiveren udbetaler tilskud eller godtgørelse til uniform.
Stiller du fri uniform eller arbejdsdragt med logo til rådighed for en ansat, skal den ansatte ikke betale skat af det.

Tøjet er skattefrit, så længe det er under bagatelgrænsen

https://skat.dk/skat.aspx?oid=2234879

Bagatelgrænsen er beskrevet her:

https://skat.dk/skat.aspx?oid=2234874

(Tøj med logo betragtes ikke som “Julegaver og Tingsgaver”)

Skatteregler for firmatøj, der er sportstøj
Får du stillet sportstøj til rådighed af din arbejdsgiver med logo på, skal du stadig betale skat af tøjet. Det gælder også sportstøj, som arbejdsgiveren forærer sine ansatte, som en del af et event. Du skal derfor betale skat af din løbe t-shirts til motionsløb som DHL-stafetten, cykeltøj med logo til fælles deltagelse i et cykelløb eller andre personalegoder/begivenheder, du deltager i som en del af din ansættelse. Men her gælder bagatelgrænsen, og du skal derfor ikke betale skat af din løbe t-shirt eller lignende, hvis det samlede beløb, du modtager på et år, ikke overstiger 1.300 kr. Dette er de gældende regler pr. Januar 2023.

Skatteregler for firmajulegaver til personale
Tingsgaver til en værdi på op til 1300 kr. (fx vin, chokolade eller en lysestage)

Hvis julegaven har en værdi på højst 1300 kr., og andre gaver i løbet af året har en værdi på fx 500 kr., skal medarbejderen kun betale skat af de 500 kr.

  • Julegaven på højst 1300 kr. tæller med i de 1.300 kr. (2023), som en arbejdsgiver kan give gaver for på et år, uden medarbejderen skal beskattes.
  • Gaver for mere end 1.300 kr. i 2023  betyder, at hele beløbet skal beskattes – dog kan man holde julegaven på højst 900 kr. ude af regnestykket.

Tingsgaver til en værdi mellem 900 kr. og 1.200 kr.

  • Julegaven tæller med i de 1.300 kr. (2023), som en arbejdsgiver kan give gaver for på et år, uden medarbejderen skal beskattes.
  • Julegaver større end 900 kr. kan ikke holdes uden for regnestykket. Derfor skal en julegave på 901 kr. beskattes, hvis det samlede gavebeløb fra arbejdsgiveren det pågældende år er større end 1.300 kr. (2023).

Arbejdsgiveren kan godt give en julegave, der har en værdi på op til 1.300 kr. (2023). Men hvis arbejdsgiveren det pågældende år også har givet andre gaver, skal det samlede gavebeløb beskattes.

Julegaver til mere end 1.300 kr. er altid skattepligtige

Arbejdsgiveren skal opgive beløbet til os som en del af lønnen, og kan trække hele udgiften fra som en driftsomkostning.

Eksempel:

Julegavens værdi Værdi af andet personalegode Beskatning Forklaring
900 kr. ingen En julegave til højst 900 kr. udløser ingen beskatning.
1.200 kr. ingen Julegaven er ikke over bagatelgrænsen på 1.200 kr., og der er ikke givet andre personalegoder det år.
900 kr. 400 kr. ingen Den samlede værdi er ikke over bagatelgrænsen på 1.300 kr.
1010 kr. 300 kr. Beskatning
af 1.310
Bagatelgrænsen for personalegoder er overskredet, og det friholdte julegaveloft er også overskredet. Derfor skal hele beløbet beskattes.
1000 kr. 500 kr. Beskatning
af 500 kr.
Bagatelgrænsen for personalegoder er overskredet, men det friholdte loft for julegaver er ikke overskredet. Derfor kun beskatning af 500 kr.

Kontanter, gavekort og lignende

Medarbejderen skal betale skat af gaver i form af kontanter og gavekort, der kan byttes til kontanter. Den type gaver tæller også med som en del af de 1.300 kr., som udgør bagatelgrænsen for personalegoder.

Kilde: Skat.dk – Opdateret Januar 2023

Læs mere på www.skat.dk

Find firmajulegaver  her

Sidebar billede

Vi samler på glade kunder!

All search results