Mærkater

Mærkater

Vi ser dagligt adskillige mærkater, når vi går online, handler ind eller andre steder. Men hvad betyder alle de mærkater egentlig? Her vil vi vise alle de mærkater, som vi gør brug af og ikke mindst, hvad de alle betyder. Så kan du have god ro i maven, når du køber produkter hos Coredesign, velvidende hvad mærkaterne står for.

 

Climate neutral
Climate neutral er et mærkat udviklet af udbyderen ClimatePartner. De har stablet et projekt op, der beregner alle uundgåelige CO2-emissioner, der er skabt under produktionen, og udlignet dem via et anerkendt, certificeret CO2-udligningsprojekt. Virksomheder kan dermed tilegne sig dette mærkat til deres produkter, hvis produkterne er med til at udligne de uundgåelige CO2-emissioner.

 

CO2 neutralt website
Et website udleder CO2, da den skal have strøm til at drive de servere, den hoster – men også de besøgende bruger strøm. Ved at melde sit website til IngenCO2 (som vi hos Coredesign har gjort), så er vi med til at støtte deres globale CO2-neutraliseringsarbejde og samtidig neutralisere vores CO2-udledning fra vores website.

 

Fairtrade
Fairtrade sikrer aftaler om, at mindsteløn og arbejdsforhold bliver overholdt. Ikke nok med det, så arbejder Fairtrade-mærket også med, at bønder får en fair pris for deres råvarer.
Når du derfor vælger produkter med Fairtrade-mærket, sikrer du gode vilkår for både plantagearbejdere og bønder.
Men Fairtrade er meget mere end fødevarer som kakao og sukker. Det kan for eksempel også være bomuld. Her certificerer Fairtrade bønderne, og Fairtrades mål er at tackle de usikre og urimelige arbejdsvilkår, der finder sted inden i processen med bomuld.

FSC
FSC (Forest Stewardship Council) er den eneste mærkningsordning inden for papir og træ og gælder over hele verden. Når du køber produkter med FSC-mærket, kommer papiret eller træet fra en FSC-skov, hvor der ikke bliver fældet mere træ, end skoven selv kan nå at reproducere. Ikke nok med det så er FSC også en sikkerhed for, at dyr og planteliv bliver beskyttet, mens de, der arbejder der, er uddannede og får ordentligt sikkerhedsudstyr og løn.
FSC og PEFC er begge certificeringsordninger som skal hjælpe med at sikre at papir og trævarer kommer fra ansvarlige kilder og at de lever op til EUTR – EU’stømmerforordning.

 

STANDARD 100 by OEKO-TEX
STANDARD 100 by OEKO-TEX er et uafhængigt produktmærke for alle typer tekstile produktet test for skadelig kemi. Derfor har mærket også fået tilnavnet “Tiltro til tekstiler”. For at tilegne sig dette mærkat, bliver HELE produktet testet for skadelige stoffer på et laboratorium. Det vil sige, at også lynlåse, knapper, sytråd og fyld i dyner og puder bliver testet. Der bliver stillet langt mere omfattende krav end lovgivningens, og jo tættere på huden, materialet kommer, jo strengere er kravene.

Læs mere
All search results