Grøn Grundlov

Grøn Grundlov

På trods af, at allerede cirka 150 lande – inklusiv vores nabolande Tyskland, Sverige og Norge – har grønne forfatninger, så indbefatter dette ikke Danmark. Det vil vi her i Coredesign gerne lave om på. Og derfor har vi allerede skrevet under på, at Danmark skal have en Grøn Grundlov.

Coredesign har skrevet under – vil du og dit firma?

Klik her for vores opslag på LinkedIn

I august 2021 blev Coredesign inviteret til et foredrag med Mads Nipper, CEO ved Ørsted, af Tivoli Erhvervsklub. Her kom han blandt andet ind på Grøn Grundlov – et initiativ som både han og Anders Fæste, dansk landechef ved Boston Consulting Groups, står bag.

Det var her, at vi fik øje op for vigtigheden af en Grøn Grundlov. Den danske grundlov er blevet ændret hele fem gange, siden den blev underskrevet i 1849 – men ikke en eneste gang siden 1953.

Fokus på klima og miljø er heldigvis blevet større, og verden står over for en reel klimakrise. Derfor er det på tide at ændre vores Grundlov og inddrage grønne forfatninger. Det vil være med til at gøre en større forskel for vores klima, da det er påvist, at lande med grønne forventninger har en 15% forbedring af miljøet.

For os i Coredesign har vi stor fokus på klima og miljø, og vi prøver at gøre vores for at sikre dem. Det gør vi blandt andet ved at tilbyde vores kunder klimavenlige alternativer, hvis de ikke selv har valgt et, samt udarbejde en Code of Conduct til vores leverandører, der blandt omfatter, at vores leverandører skal stræbe efter at bidrage til genbrug af materialer og produkter.

Som vores direktør Pia Marie Schougaard siger: ”Vi bør tage dybere ansvar omkring miljøet og klimaet, og det vil derfor være naturligt som ressourcestærk nation, at Danmark selvfølgelig støtter op om Grøn Lovgivning, en forfatning som vores øvrige nabolande allerede er en del af. Derfor støtter vi Grøn Grundlov for virkelig at udvise en adfærd, at vi mener det, og vi gør en ekstra indsats i Danmark for miljøet og klimaet – en forfatning, som desuden støtter op omkring de 17. Verdensmål.”

Derfor har vi allerede skrevet under på en Grøn Grundlov. Hvis I vil gøre det samme, så kontakt Grøn Grundlov via deres hjemmeside.

Læs mere
All search results