0

Bæredygtige Materialer

Som verden bliver mere og mere bevidst om, at en bæredygtig hverdag er vejen frem, bliver der også fundet flere og flere måder at genbruge alle ressourcers bestanddele, således intet går til spilde. I dag findes der derfor en hel del bæredygtige materialer, og nogle af dem er måske endda ikke så åbenlyse igen. Du kan læse meget mere om, hvilke bæredygtige materialer vi hos Coredesign bruger i nogle af vores produkter.

Bambus
Bambus er en af de hurtigst voksende planter (græs). Bare inden for et år er det vokset sig stort igen og endda med minimal brug af vand. Da bambus er skadedyrsbestandigt, bliver der ikke benyttet nogle former for pesticider mod det. Bambus er også et stærkt og vedvarende materiale. Det er derudover 100% naturligt og bionedbrydeligt. Eksempler på produkter med bambus kan være termokrus og kuglepenne. *Vi gør opmærksom på at produkter lavet af bambusplast, der er i kontakt med fødevarer er ulovligt (læs mere her)

Bionedbrydeligt papir
Bionedbrydeligt papir er biologisk nedbrydeligt og miljøvenligt, da de er lavet på frø som sesam og håret solhat. Derfor kan du plante papiret direkte i jorden! Hvis du planter papiret i jord, vokser frøene, og papiret nedbrydes simpelthen – det efterlader dig med smukke blomster, urter eller grøntsager. Let at plante, let at dyrke, let at forhindre spild. Et eksempel på produkter med bionedbrydeligt papir kan være notesbøger.

Dæk
I stedet for at sende sine lastbildæk til affaldsforbrænding, kan man i stedet indsamle gummislangerne. Et lastbildæk kan for eksempel bruges til at skabe intet mindre end fire bærbartasker! Der er også gode fordele ved at genbruge dækket: CO2 og andre emissioner falder; mængden af affald reduceres. Eksempler på produkter med dæk kan være skulder- og computertasker.

Genanvendeligt papir
Så snart et stykke papir er blevet fyldt op med irrelevante noter, ender det i papirkurven. Men nu kan det også blive genbrugt! Når papiret er sorteret, behandles det til brugbare råmaterialer, som vi støber til praktiske genstande. Et eksempel på produkter med genanvendeligt papir kan være kuglepenne.

Genbrugslæder
Genbrugslæder kommer ofte fra genvundet materialer, der er samlet som spild under processen med sko- og taskeproduktionen. I stedet for at blive brændt, får læderet altså nyt liv. Eksempler på produkter med genbrugslæder kan være omslag til pas og nøgleringe.

Genbrugsstof/
Genanvendeligt bomuld

Genbrugsstof er lavet af affaldsstof (alle former for tekstiler). Indsamlet tekstilt affald behandles igen til fibre og derefter tilbage til tekstiler til yderligere genproduktion af poser, beklædningsgenstande eller linned. De fleste producenter arbejder med to strømme: Affald før forbruger (affald fra produktion) og affald efter forbrug (brugt tekstil indsamlet). Farveseparationen sker under processen for at undgå så meget som muligt genfarvning af stoffet. Eksempler på produkter med genbrugsstof er t-shirts og notesbøger.

Genbrugt PET (RPET)
Genbrugt PET (også kendt som RPET) er den mest almindelige plasttype, der hovedsageligt bruges til emballage og engangsflasker/beholdere. En stor del af det faste affald i verden tilskrives denne emballage. RPET er den mest genanvendte plast i verden. Eksempler på produkter med RPET kan være muleposer og paraplyer.

Glas
Glas er et bæredygtigt og billigt materiale. Med forskellige stilarter og størrelser til enhver lejlighed kan du bruge disse og dermed undgå engangskopper. Glas er et fantastisk materiale, der kan genbruges igen og igen. Eksempler på produkter med glas kan være drikkedunke og -glas.

Hamp
Hamp er et af de ældste og mest miljøvenlige tekstilstoffer. Den er lavet af fibre fra den hurtigt voksende cannabisplante, der er naturligt skadedyrsbestandig og kan derfor vokse uden hjælp fra gødning og pesticider. Dette gør det til en 100% økologisk afgrøde og ikke mindst miljøvenlig. Disse organiske fibre er desuden 100% genanvendelige. Det behøver derudover 65% mindre vand sammenlignet med bomuld. Eksempler på produkter med hamp kan være forklæder og toilettasker.

Hvedestrå
Så snart hvedestråene er blevet høstet for hvede eller saft, anses resten som affald. Men ikke længere! Hvedestrå er en værdifuld miljøvenlig ressource, der udover forlænger udsigterne for mange genanvendelige produkter, også hjælper med at reducere mængden af plastik. Et eksempel på produkter med hvedestrå kan være højtalere.

Kaffekapsler
Lige efter råolie er kaffe det andet mest brugte produkt i verden. Kaffekapsler er det tørre skind på bønnen. Under ristningen falder skallen af og bliver herefter ofte smidt ud. Men nu har man fundet ud af, at kaffekapsler faktisk kan blive genbrugt. Derfor kan man bruge kaffekapsler som materiale og dermed reducere mængden af plastik. Et eksempel på produkter med kaffekapsler kan være kuglepenne.

Kork
Kork er barken fra det selvregenererende korktræ. Det er rangeret blandt de mest holdbare organiske materialer med egenskaben til at stabilisere lufttemperatur og fugtighed. Det er et meget fleksibelt materiale og behandles på en enkel naturlig måde. Det har gode klæbeegenskaber, hvilket gør det let at bruge i kombination med forskellige materialer. Generelt betragtes korkindustrien som en af de mest miljøvenlige. Kork er 100% naturlig og bionedbrydeligt. Eksempler på produkter med kork kan være powerbanks og keychains.

Majs/Bioplast
Bioplast er en naturlig erstatning lavet på gæret plantestivelse – i dette tilfælde majs. Det er derfor en miljøvenlig, genanvendelig, vedvarende og ikke mindst bionedbrydeligt alternativ til de konventionelle petroleums-baserede plastik. Det øgede forbrug af bioplast reducerer Co2-aftrykket fra mange virksomheder. Et eksempel på produkter med bioplast er madkasser.

Sten
Materialer lavet af sten bruger i langt højere grad færre ressourcer som intet vand, fossile brændstoffer, blegemidler og toksiner i forhold til plastik. Dermed udsender sten som materiale ikke lige så meget affald ud i luften og vandet, som plastik gør. Et eksempel på produkter med sten er kuglepenne.

Økologisk bomuld
Økologisk bomuld bliver produceret på samme måde som bomuld med den forskel, at økologisk bomuld er naturligt dyrket uden nogen brug af nogle former for pesticider, herbicider, gødning eller andre former for kemikalier. For at være helt sikker på, at bomulden rent faktisk er økologisk, skal producenter gå igennem en omfattende verificering af forsyningskæden fra en tredje part, og kun dem, der er certificeret, kan blive markedsført (som for eksempel GOTS). Eksempler på produkter med økologisk bomuld er muleposer og t-shirts.

All search results
0